Așezarea geografică a comunei:

– Comuna Fărău este așezată în Podișul Transilvaniei, în N-E județului Alba, la interferența dintre Valea Mureșului și Văii Tîrnavei Mici.C omuna se învecinează în partea estică și nord – estică cu comuna Bichiș-județul Mureș, în partea de sud-est cu teritoriul administrativ al comunei Jidvei, în sud și sud-vest cu cel al comunei Șona, în vest cu cel al comunei Hopîrta, iar în nord si nord-vest cu cel al comunei Noșlac.

Componența comunei:

– Administrativ teritorial  Comuna Fărău este alcătuită din 5 sate: Fărău, Heria, Sânbenedic, Medveș, Șilea

– Comuna Fărău are în administrare o suprafață totală de 8148 ha, din care 495 ha intravilan și 7653 ha în extravilan, încadrându-se în rândul comunelor de mărime medie.

– Populația comunei Fărău este în număr de 1535, care deține 859 de gospodarii, un număr de 892 locuințe.

– În comuna Fărău funcționează 3 școli și 4 grădinite.

Activități specifice zonei sunt reprezentate de către ramurile agricole tradiționale, respectiv cultivarea terenurilor și creșterea animalelor.

Infrastructura rutieră este reabilitată ,drumul județean DJ107 este într-o stare foarte bună asigurând condiții foarte bune pentru transport, comuna dispune de telefonie digitală, transport în comun, dispensar medical -medic de familie, farmacie.

De asemenea drumurile comunale care leagă satele Heria DC7, Sânbenedic DC8, Medveș DC9, de centrul comunei prin DJ 107 sunt asfaltate și asigură condiții foarte bune de transport.

Atât centrul de comună cât și centrul localității Heria au fost asfaltate în anii 2012-2013, prin accesarea fondurilor europene printr-un Proiect Integrat ,, MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ ÎN COMUNA FĂRĂU, INFIINȚARE REȚEA DE ALIMENTARE CU APĂ ÎN LOCALITATEA FĂRĂU, ÎNFIINȚAREA SISTEMULUI DE COLECTARE ȘI TRATARE APE UZATE ÎN LOCALITATEA FĂRĂU, ÎNFIINȚAREA ȘI DOTAREA UNUI CENTRU DE ÎNGRIJIRE BĂTRÂNI ÎN LOCALITATEA FĂRĂU, REABILITAREA ȘI DOTAREA CĂMINULUI CULTURAL FĂRĂU”.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support