„Caravana literară a scriitorilor în școală”, un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, a poposit joi, 3 noiembrie , cu începere de la ora 12:00 în localitatea Fărău. Activitatea a avut loc la căminul cultural din localitate unde în organizarea Asociației culturale ,,Cununa Fărăului” coordonată de profesoara Ofelia Ioana Ilea și în prezența unui public numeros format din elevii școlilor din localitate, părinți, conducerea Primăriei Fărău în frunte cu domnul primar Ștefan Stoia, consilieri locali și conducerea școlii din localitate a avut loc o întâlnire de suflet cu autori de carte din județul Alba.

Programul întâlnirii a cuprins lansarea cărții „Un cerc vicios” a tânărului autor albaiulian Petre Paul, prezentări de cărți din creația proprie susținute de Felicia Colda și Daniela Floroian, recital de poezie și un scurt program artistic în interpretarea copiilor care activează în cadrul Asociației culturale „Cununa Fărăului”.

La finalul întâlnirii scriitorii prezenți au oferit cărți cu autograf atât copiilor prezenți cât și instituțiilor gazdă: Primăria comunei Fărău, Biblioteca comunală Fărău, Școala Gimnazială Fărău și Căminul cultural Fărău.

De asemenea Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a oferit ca donație pentru toate aceste instituții câte o serie din volumele de lux publicate sub egida Academiei Române cuprinzând opera integrală a scriitorului Ion Agârbiceanu.

Întâlnirea s-a încheiat cu mesajul de deschidere al bibliotecii județene înspre alte proiecte culturale comune și cu promisiunea că scriitorii vor reveni în localitate și cu alte prilejuri.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support