„Carava literară a scriitorilor în școală” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara și cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. Proiectul are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

În această lună „Carava literară a scriitorilor în școală” va poposi pentru prima dată în localitatea Fărău, în data de 3 noiembrie 2017, cu începere de la ora 12.00. Întâlnirea va avea loc la căminul cultural din localitate unde elevii din toate unitățile de învățământ din comună vor avea prilejul să primească cărți cu autografe de la scriitorii Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul, Felicia Colda și Daniela Floroian.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba în parteneriat cu Primăria comunei Fărău, Biblioteca comunală Fărău, Asociația Culturală ,,Cununa Fărăului” și Căminul cultural din localitate.

Cu acest prilej vor fi prezentate cărțile din colecțiile bibliotecii, vor avea loc discuții libere cu scriitorii prezenți, lansări de carte și mici momente de spectacol oferite cadou oaspeților. La întâlnirea cu cartea, scriitorii și copiii vor participa domnul Ștefan Stoia – primarul localități Fărău, Silvan Stâncel – managerul Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, Ioana Ofelia Ilea – președinta Asociației ,,Cununa Fărăului”, Sorin Goga – directorul căminului cultural și Indrei Maria – bibliotecara bibliotecii comunale.

Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10Caravana literară scriitori în școală.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support